Kader Abdolah en zijn State of the European Union

Het Vlaams Parlement, Ryckevelde vzw, en het Vlaams-Europees verbindingsagentschap VLEVA organiseren op 12 mei 2016 de twaalfde editie van de State of the European Union. Dit jaar spreekt schrijver Kader Abdolah de State of the European Union uit. ‘Schrijver op de vlucht’ is geïnspireerd op zijn nieuwe boek ‘Salam Europa’.

De ‘State of the Union’ is de jaarlijkse toespraak van de president van de Verenigde Staten van Amerika tot de leden van het Amerikaanse Congres waarin hij de staat van het land overschouwt en zijn plannen en politieke doelstellingen voor het volgende jaar bekendmaakt.

Nog voor ook de voorzitter van de Europese Commissie besliste om jaarlijks in september een Europese ‘State of the Union’ uit te spreken, raakten het Vlaams Parlement, Ryckevelde vzw en het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap door deze Amerikaanse traditie geïnspireerd voor een eigen ‘State of the European Union‘. Naar aanleiding van de dag van Europa op 9 mei wordt een vooraanstaand spreker gevraagd om vanuit zijn of haar perspectief luidop na te denken over Europa en onze gezamenlijke toekomst.

Vorige sprekers waren onder andere Jef Lambrecht (2015), Koen Lenaerts (2014), Gerard Mortier (2013), Jan Leyers (2012) en Geert Mak (2011).

De State of the European Union 2016, heruitzending op zondag 28 augustus vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail