Over ons

Actua-TV is de enige parlementaire nieuwszender in België. Actua-TV verzorgt rechtstreekse uitzendingen vanuit het Vlaams Parlement, de federale Kamer en Senaat en het Europees Parlement.

Zo kan u op woensdag kijken naar de actuele vragen vanuit het Vlaams parlement en op donderdag naar de actuele vragen vanuit de Kamer. Ook sommige politieke debatten in de commissies van het Vlaams Parlement en de Kamer worden live uitgezonden door Actua-TV.

Naast de live uitzendingen produceert Actua-TV een aantal eigen formats. Op maandag bijvoorbeeld kan u wekelijks kijken naar Actua-Boeken. In Actua-Sport staat een kritische sportanalyse met Jean-Marie Dedecker staat op het programma. Op zaterdag en zondag ontvangt Actua-TV politieke gasten voor diepgaande analyses. Elk weekend brengt Actua-TV ook een groot debat met verschillende gasten die elk een eigen mening hebben. Actua-Debat wordt uitgezonden vanuit onze debatstudio die is gevestigd in de Erasmus Hogeschool in Brussel.

Actua-TV is 24 uur op 24 te bekijken in Vlaanderen via Telenet Digitaal op kanaal 42. Ook digitale kijkers in Brussel kunnen Actua-TV dagelijks bekijken op kanaal 142 of op kanaal 27 van Numéricable. Telenet-klanten kunnen Actua-TV ook op hun PC of mobiel bekijken via yelo.be.

Actua-TV beschikt ook over Actua+, een eigen video-on-demand kanaal waar u verschillende programma’s kan herbekijken. Op Actua+ kan u ook een aantal virtuele tentoonstellingen bezoeken.

Facebooktwittermail