FAQ

 

Hoe kan ik Actua-TV digitaal bekijken?

Via Telenet (Vlaanderen): kanaal 42
Via Telenet (Brussel): kanaal 142
Via Numéricable (Brussel): kanaal 27 (nieuwe decoder) of kanaal 63 (oude decoder)

Actua-TV is online te bekijken via www.yelo.be (enkel Telenet-klanten)

ActuaTV: niet-geëncrypteerd (niet-versleuteld)

Wat is encryptie (het versleutelen) van de zenders in het digitale basisaanbod?

De meeste zenders wensen niet dat hun programma’s in hoge digitale kwaliteit ongecontroleerd verspreid worden, zelfs als het gaat om zenders in het basispakket. Daarom hebben zij in 2009 aan de kabeloperatoren gevraagd om hun digitale tv-signaal te versleutelen. Op die manier willen de kabeloperatoren en de zenders voorkomen dat ze in de toekomst klachten of rechtszaken krijgen van productiehuizen die hun programma’s niet vrij verspreid willen zien. Daardoor zijn ze alleen te bekijken via een decoder.

Geen encryptie (versleuteling) van Actua-TV

Op basis van de algemene missie van Actua-TV werd in 2009 beslist om het televisiesignaal direct en ongefilterd tot de kijker te brengen. Actua-TV maakt namelijk televisie waar de burger recht op heeft. Actua-TV heeft om die reden dan ook formeel aan Telenet gevraagd om het digitale televisiesignaal niet te encrypteren.

Hoe kan ik het kanaal van Actua-TV via de kabel ontvangen?

Actua-TV is uiteraard te bekijken via Telenet Digital TV (met een Digibox of Digicorder). Daarnaast kan je met een televisietoestel met een ingebouwde DVB-C tuner overal in Vlaanderen het digitale aanbod van Actua-TV bekijken, mits je beschikt over een kabelabonnement.

Ik heb een tv met ingebouwde digitale tuner en wil alleen het niet-versleutelde aanbod bekijken. Heb ik mijn kabelabonnement nodig?

Ja, je hebt nog altijd een kabelabonnement nodig om niet-versleutelde zenders uit het digitale basisaanbod via de kabel te kunnen ontvangen.

– Welke zenders kan ik niet-versleuteld ontvangen?

De VRT, Actua-TV en TV5Monde hebben Telenet gevraagd om hun digitale televisiesignaal niet te encrypteren. Alle andere zenders hebben Telenet laten weten dat hun uitzending versleuteld moet blijven.

Wanneer zendt Actua-TV live uit?

Actua-TV zendt volgende events live uit:

– Commissievergaderingen in het Vlaams parlement

– Vragen en antwoorden in de plenaire vergaderingen van het Vlaams parlement en de Kamer

– Bijzondere politieke actualiteit

ActuaTV neemt u elke woensdag, uitgezonderd schoolvakanties, vanaf 14 uur live mee naar de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.
Elke donderdag, uitgezonderd schoolvakanties, vanaf 14u15 kijkt u rechtstreeks naar het vragenuurtje van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Op dinsdagnamiddag, woensdagvoormiddag en donderdagvoormiddag kan u met Actua-TV live meekijken in de commissievergaderingen van het Vlaams parlement. In de commissievergaderingen vindt het echte politieke debat plaats.

 

Kan ik een kopie aanvragen van een programma of reportage?

Ja.
Om uw kopie aan te vragen, bel 02/218.87.07 of stuur ons een bericht met duidelijke vermelding van datum en onderwerp van het programma én uw contactgegevens.
We plaatsen het programma na ontvangst van betaling  op het Youtube-kanaal van ActuaTV. Daarnaast krijgt u ook een downloadlink (via Wetransfer), zodat u een digitale kopie van het programma kan bewaren. Reken op een standaard technische kost van 35 euro per kopie of per conversie. Deze prijs kan variëren naar gelang de gevraagde kopie.

PP Logo

Dit logo geeft aan dat het programma op Actua-TV Product Placement bevat. Vermelding op TV:
‘Dit programma bevat commerciële communicatie onder de vorm van product placement’

 Product Placement logo

Facebooktwittermail