Actua-Gouverneur: Herman Reynders

“Het Provinciehuis is wat men noemt een “bakstenen-daken-architectuur”, waardoor een menselijk en enigszins kleinschalig karakter wordt gegeven aan het complex. Het Provinciehuis geeft daardoor de indruk een groot huis of beter een klein dorp te zijn.” zo leert de website van de provincie Limburg. Voor ons is het Limburg provinciehuis alvast ruim imponerend. Hier resideert de Limburgse gouverneur Herman Reynders.

De Limburgse gouverneur draagt zoals zovele Limburgse speerpunten de stempel mee van Steve Stevaert. In 1998 werd Reynders waarnemend burgemeester van Hasselt ter vervanging van Steve Stevaert die op dat moment Vlaams minister werd. In 2003 werd Stevaert voorzitter van de sp.a en werd Reynders benoemd tot dienstdoend burgemeester van de stad. In 2005 werd hij ten slotte aangesteld als burgemeester van Hasselt. In oktober 2009 volgde Reynders gouverneur Steve Stevaert op, die op 7 juni 2009 verrassend zijn ontslag als gouverneur had aangekondigd.

Reynders was in zijn jonge jaren een verdienstelijk basketbalspeler. Hij speelde acht jaar in Eerste nationale bij onder andere Sint-Truiden en speelde ruim 30 maal met het Belgisch nationaal basketbalteam tussen 1979 en 1983. In 1979 speelde Reynders mee in het Europees kampioenschap. Nu is hij fulltime Limburger. Zelfs in die mate dat hij zijn provinciegenoten publiek oproept mee het Limburg gevoel uit te dragen.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*