Actua-Gouverneur: Cathy Berx

Het Antwerps provinciehuis draagt de stempel van zijn tijd. Wie het ontvangstgebouw binnentreedt, wordt teruggeworpen in de tijd. Je waant jezelf in de jaren ’60. Vintage is hier realiteit. Dit gebouw ademt een eigen soort authenticiteit uit. Hier werkt en resideert de Antwerpse gouverneur Cathy Berx.

Wanneer Cathy Berx in 2008 benoemd werd tot gouverneur keken vele waarnemers in de Wetstraat vreemd op. Berx was een poulain van de toenmalige premier Yves Leterme en een rijzende ster binnen de CD&V. Maar vooral, Berx was amper 39 jaar, een historisch jonge leeftijd voor een gouverneur. Wellicht wou de CD&V met Berx een antwoord bieden op de populaire Steve Stevaert die op dat moment had gekozen voor het Limburgs gouverneurschap. Niemand kon op dat moment voorspellen dat Stevaert diezelfde functie korte tijd later alweer achter zich zou laten. In elk geval was Berx mee de aanzet om de functie van gouverneur nieuw leven in te blazen.

Cathy Berx voelt zich op en top thuis in Antwerpen. Wie voorspelde dat de jonge politica zou verworden tot een grijze muis, heeft verkeerd gegokt. De Antwerpse haven, mobiliteit, samenwerking met Nederland, de diamantsector, het zijn allemaal dossier die Berx zich eigen heeft gemaakt.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*