“Langer werken voor minder pensioen”

“Wie langer werkt zal meer geld krijgen”, dat beloofde minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine bij het verhogen van de pensioenleeftijd naar 67 jaar. Nu blijkt dat langer werken niet altijd meer oplevert.

‘U wordt stilaan de minister van gebroken beloften genoemd, meneer Bacquelaine’, zegt Karin Temmerman (sp.a) tijdens het vragenuurtje in de Kamer. De federale regering besliste om stelselmatig de pensioenleeftijd op te trekken van 65 naar 67 jaar tegen 2030. “Wie langer werkt zal meer geld krijgen”, dat beloofde de minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine, toen. Maar uit een onderzoek van het PwC blijkt dat wie langer werkt niet altijd een hoger pensioen krijgt.

Wie zijn brutopensioen vergroot tot meer dan 15 750 euro, ziet zijn nettopensioen dalen. Dit zijn de perverse effecten van de ‘pensioenval’. Sp.a-Kamerlid Karin Temmerman verwijt minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine (MR), van geen algemeen plan te hebben en steeds meer te besparen. De minister wil de pensioenmaatregelen nu tegenhouden tot de zaak is uitgeklaard.

Actua-Parlement, donderdag 19 januari 2017 vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail