Debatavond IE-net: Ingenieurs in de politiek

Debatavond: ingenieurs in de politiek
Debatavond: ingenieurs in de politiek

Ingenieursvereniging ie-net en Brussels Engineering Alumni (Brea) organiseren op woensdagavond 21 juni een debat over het thema ‘Ingenieurs in de politiek’. Gast van de avond is Prof. Dr. Ir. Clement Hiel. Clement Hiel is een internationaal gerenommeerd ingenieur die werkt en doceert in de VS. Met zijn lezing “Veertig Jaar van Innovatie aan de “Cutting Edge” van Lucht en Ruimtevaart” zal hij een bevlogen verhaal brengen over zijn carrière.

Het tweede luik van de avond is een debat met als thema “Ingenieurs en politiek”. Er bestaat een onevenwicht in de samenstelling van het politieke personeel in ons land. Vaak hebben onze beleidsmakers een achtergrond in rechten, economie of politieke wetenschappen, maar opvallend zelden in wetenschap en technologie.

Ingenieurs kunnen een meerwaarde bieden op bestuursniveau. Om grote, complexe puzzels aan te pakken of om bijvoorbeeld een goed gefundeerde langetermijnstrategie te ontwikkelen over het energiebeleid, infrastructuur, mobiliteit, industrie en innovatie.

Panel

Clement Hiel bespreekt dit thema samen met volgend panel:

  • Els Ampe (Open VLD), volksvertegenwoordiger (fractievoorzitter) in het Brussels parlement en schepen voor Mobiliteit, Openbare Werken en Wagenpark in Brussel Stad
  • Peter Dedecker (N-VA), volksvertegenwoordiger in de Kamer
  • Andries Gryffroy (N-VA), volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement
  • Stefaan Caenepeel, decaan Ingenieurswetenschappen VUB

Herbekijk het debat

Verloop van de avond

19u30 Ontvangst
19u50 Welkomstwoord door Brussels Engineering Alumni & Inleiding door Nancy Vercammen, algemeen directeur ie-net
20u00 Lezing “Veertig Jaar van Innovatie aan de “Cutting Edge” van Lucht en Ruimtevaart” – Clement Hiel
20u45 Debat “Ingenieurs en politiek”
21u25 Q&A
21u40 Receptie

Alle info en inschrijvingen via deze link.

Het debat wordt opgenomen door ActuaTV. Een uitgebreide samenvatting kan u bekijken op zondag 25 juni vanaf 18u (Telenet, kanaal 42).

Facebooktwittermail