In memoriam: oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V)

In Frankrijk is donderdag oud-premier en CD&V-boegbeeld Jean-Luc Dehaene onverwacht overleden. Dehaene werd 73. Hij belandde in de jaren ’70 in de politiek, eerst als medewerker en kabinetschef, later als minister van Sociale en Institutionele Zaken. Dehaene stond aan het hoofd van de federale regering van 1992 tot 1999. Als premier loodste hij ons land door een bewogen periode, die onder meer gekenmerkt werd door de zaak-Dutroux en de dioxinecrisis. Na zijn exit uit de nationale politiek werd Dehaene burgemeester van Vilvoorde, nog later maakte hij de overstap naar het Europees parlement. Begin dit jaar werd er bij hem
pancreaskanker vastgesteld. Eerst leek de behandeling aan te slaan, maar nadien belandde hij opnieuw in het ziekenhuis. Dehaene overleed na een val in Frankrijk, waar hij met vakantie was. Hij laat een vrouw, 4 kinderen en 10 kleinkinderen achter.

In 2012 was Actua-TV te gast bij Jean-Luc Dehaene thuis voor een uitgebreid interview naar aanleiding van het verschijnen van zijn memoires. Dit interview is nu opvraagbaar via Actua+. Druk op de rode knop of ga naar de TV-Theek. Kies voor Actua+ en In Memoriam.

Facebooktwittermail