Actua-Sport: Alberto Contador twee jaar geschorst

Het Internationaal Sporttribunaal gelooft niet dat een stuk besmet vlees aan de oorzaak lag van de positieve dopingtest van de Spaanse wielrenner Alberto Contador. De wielrenner werd maandag wegens zijn positieve clenbuteroltest op de rustdag van de Tour 2010 voor twee jaar geschorst en mag pas op 6 augustus 2012 opnieuw koersen. Sportkenner Jean-Marie Dedecker kan zich vinden in de uitspraak maar vindt het feit dat het Amerikaans gerecht haar onderzoek tegen Lance Armstrong stopzet ronduit schandalig.

Facebooktwittermail

1 Reactie

  1. Van de Muur naar Monaco

    Na zijn kaalslag op de Muur van Geraardsbergen en de finale van de Ronde van Vlaanderen trok de heer Vandenhaute zich in stilte terug. Altijd handig, in de wetenschap dat een storm doorgaans van voorbijgaande aarde is.

    Vandaag is hij er terug, hij sprak de Wouter. Dat de voormalige wielerjournalist nu puur zakenman is en onder het mom van ‘wij doen het voor de wielersport’ vooral cijfers voor ogen heeft, bleek al meteen uit zijn – korte – biecht. Want wat zei die Vandenhaute nu eigenlijk: we willen meer spankracht en koers kan niet gratis blijven.

    Dat was een beetje samengevat waarom de Ronde van Vlaanderen naar de binnenbuik van de Vlaamse Ardennen moest verhuizen. Daar kan Vandenhaute een soort (privé)arena maken waar hij het publiek precies heeft zoals hij en zijn bedrijf dat willen: een dag afgezonderd van de wereld, helemaal ter beschikking van de Ronde.
    En dat brengt goed op. Zo’n massa moet namelijk eten en drinken en daar zorgen de organisatoren graag voor. Plus: op termijn vragen ze ook nog toegangsgeld en dan rinkelt de kassa pas echt. Prima werk van de CEO. In dienst van het wielervolk.

    Ik hoop anderzijds dat de gemeenten waar de kassa van Ronde buitensporig rinkelt dezelfde commerciële reactie gaan hebben en de heer Vandenhaute geld zullen vragen om te mogen passeren met zijn koers, compensatie voor het gebruik van openbaar domein en het inzetten van vele (politie en andere) mensen.

    Ook de geldkranen van de Vlaamse overheid en andere Lotto-instanties zouden dan dicht mogen wegens niet meer nodig. Subsidies krijgen enerzijds en anderzijds het wielervolk doen betalen om op eigen grond de koers te zien, dat wordt moeilijk uitleggen. En uiteindelijk, de miljoenen waar gaan ze naartoe? Van de Ronde naar de renners, en vervolgens naar Monaco. Moesten we daarvoor de Muur inleveren?

    Geert Pieraert
    Geraardsbergen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*