Actua-Talent: PAS bedreigt de landbouwers

De voorbije weken en maanden protesteerden heel wat landbouwers tegen een Europese richtlijn om de stikstofproductie te beperken. Volgens deze richtlijn – die door het leven gaat als PAS of Programmatische Aanpak Stikstof – moeten landbouwbedrijven in de buurt van natuurgebieden de productie van stikstof en ammoniak beperken. Dat betekent dat de boeren hun veestapel moeten verminderen. Daardoor dreigen bijna 1.500 landbouwbedrijven te verdwijnen. Peter Van Heuven uit de Arteveldehogeschool spit de PAS-problematiek verder uit.

In de wedstrijd Actua-Talent maakt Actua-TV het tiende jaar op rij ruimte voor de eindwerken van beloftevolle, pas afgestudeerde tv-journalisten. De redactie van Actua-TV stuurt de vijf beste eindwerken door naar een professionele jury. Deze vakjury kiest de uiteindelijke winnaar van Actua-Talent 2015.

Stem uw favoriete eindwerk naar de finale. Druk nu op de rode knop en geef uw score. De vijf eindwerken met het meeste aantal stemmen worden voorgelegd aan een professionele jury. Deze vakjury kiest de uiteindelijke winnaar van Actua-Talent 2015.

U kan elke dag een stem uitbrengen. Deelnemen is gratis. Meer info vindt u hier.

Actua-Talent, woensdag 5 augustus om 18u op ActuaTV. Daarna gedurende 24 uur te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail