Dit was 2015: de Turteltaks

De Turteltaks. Zo doopte de oppositie de nieuwe heffing op de elektriciteitsfactuur van Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Annemie Turtelboom (Open VLD). Om af te rekenen met de historische schuldenberg van de groenestroomcertificaten moet elk gezin vanaf volgend jaar 100 euro per jaar extra betalen
De Turteltaks. Zo doopt de oppositie in oktober de nieuwe heffing op elektriciteit, naar bevoegd minister van Energie Annemie Turtelboom. De taks komt er om de historische schuld van de groenestroomcertificaten weg te werken, en zal elk gezin vanaf 2016 100 euro per jaar extra kosten. Voor 11.000 gezinnen die verwarmen met een zogenaamde spaarkachel slaat de Turteltaks nog een groter gat in hun budget: zij zullen meer dan 700 euro extra per jaar betalen, volgens cijfermateriaal van sp.a. De heffing is dan ook fundamenteel oneerlijk, zo luidt de kritiek van de oppositie in het halfrond van het Vlaams parlement.

“Dit was 2015”, aflevering 10. Donderdag 31 december vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail