Your Europe: de versnelde terugkeer van illegale migranten

Geconfronteerd met de tienduizenden vluchtelingen die vanuit Turkije Griekenland binnenkwamen, moest Europa ook het hoofd bieden aan een aantal migranten die niet op zoek waren naar asiel maar wel naar een beter leven. Als reactie hierop ontwierp Europa een overeenkomst met Turkije, onder meer om de illegale migratie te controleren.

Daarbovenop komt de Commissie Burgerlijke Vrijheden van het Europees Parlement nu met een nieuw wetgevend initiatief, ‘Het reisdocument’. Dit document moet de versnelde terugkeer mogelijk maken van illegale migranten, veilig terug naar hun land om zo misbruiken van het asielsysteem te stoppen, door enkel vluchtelingen toe te laten asiel aan te vragen in Europa.

Om vervalsingen tegen te gaan, betrekken de nieuwe maatregelen een aantal technische en persoonlijke details zoals de naam, leeftijd, geslacht, onderscheidende kenmerken en een pasfoto.

Laatste stap om dit te van kracht te laten worden is de goedkeuring van de Europese Raad.

Te gast hierover in Your Europe: Jussi Halla-Aho, Europees parlementslid uit Finland, lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers.

Your Europe aflevering 8, vrijdag 10 juni vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail