VRT wil een tweede Ketnet-zender voor de allerjongsten

Ketnet

De VRT heeft een aanvraag ingediend om een tweede zender voor kinderen op te richten. Naast Ketnet zou Ketnet Junior vooral op de allerjongsten gericht zijn. De Vlaamse Regulator voor Media zal hierover binnenkort een rapport overmaken. Vlaams Parlementslid Bart Caron (Groen) is alvast nieuwsgierig en peilt naar de mening van minister van Media Sven Gatz.

Eind 2016 heeft de VRT een dossier ingediend om een eigen lineair kanaal voor Ketnet Jr. te creëren. Ketnet heeft nu kinderen tot 12 jaar oud als doelgroep. Voor de allerjongsten zijn er nu maar drie uitzendmomenten per dag: tussen 6 en 7 uur, tussen 9 en 11 uur en tussen 14 en 15.30 uur. Met de ontdubbeling van de zender wil Ketnet zich richten tot alle kinderen. “Het is inderdaad een zeer diverse groep als je die met één kanaal moet bedienen. De creatie van een eigen, lineaire tv-ruimte voor die kleineren, vult het Ketnet Jr.-aanbod dat vandaag al bestaat aan”, zegt Bart Caron (Groen).

De VRT heeft geen vraag tot extra dotatie gesteld. De kosten die gemaakt zouden worden, hebben enkel te maken met de opstart van een extra televisiekanaal, met name kosten voor hardware en voor communicatie. Deze opstartkosten zouden zo’n 170.000 euro bedragen en zouden volledig binnen de bestaande werkingsmiddelen van de VRT worden opgevangen. “De VRM heeft zes maanden om advies te formuleren. Pas daarna kunnen we ons dus een grondig beeld vormen om zo, na verdere analyse, tot een beslissing te komen binnen de Vlaamse Regering. Ik hoop dit voor het zomerreces rond te krijgen”, zegt minister van Media Sven Gatz (Open Vld).

Actua-Commissie, vrijdag 21 april 2017 vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail