Verkiezingen 2014: beleef het allemaal op Actua-TV

Zondagavond 25 mei volgt Actua-TV live vanuit het Vlaams Parlement welke resultaten de moeder aller verkiezingen heeft gebaard.

Vrijdagavond en zaterdag maakt Actua-TV de eindbalans op van de kiescampagne. Dat doen we samen met Siegfried Bracke (N-VA), Hilde Crevits (CD&V) en prof. Herman Matthijs. Deze laatste maakt u ook wegwijs in wat provinciale kieskringen zijn, hoe de zetels worden verdeeld, wat er gebeurt wanneer u als eerste in een stemlokaal binnenkomt en hoe groot de politionele bevoegdheid is van de voorzitter van een stembureau.

Zaterdagavond en zondag kan u een compilatie bekijken van de verkiezingsgesprekken die Actua-TV voerde met de verschillende Vlaamse en federale ministers.

Zondag 25 mei vanaf 16 uur nemen we u mee naar het Vlaams Parlement waar we u live laten meekijken naar de opbouw van de verkiezingsshows op VRT en VTM. Vanaf 19 uur krijgt u de eerste reacties te zien van politici op de verkiezingsuitslag. Vanaf 22 uur brengt Actua-TV u een serie diepere analyses van de verkiezingen in gesprekken met politici zelf, politicologen en goedgeplaatste waarnemers.

Volgende week krijgt u elke dag een analyse te zien van de politieke actualiteit. Maandag 26 mei, vanaf 18 uur, zijn dat alvast politiek journalist en commentator Rik van Cauwelaert en prof. Herman Matthijs die u meenemen doorheen de dag. Ook volgende week kan u kennismaken met een aantal kandidaten op de kieslijsten die het al dan niet haalden op zondag.c

Facebooktwittermail