Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef over Yves Leterme

“En dan? “ had Yves Leterme moeten antwoorden wanneer Story hem vroeg naar zijn vermeende buitenechtelijke relatie. Maar Leterme ontkende alles en meteen werden zijn sms’jes een staatszaak. Actua-TV praat daarover met Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef.

Volgens Story hoofdredacteur Frederik De Swaef heeft zijn blad bij het uitbrengen van de vermeende buitenechtelijke relatie van ontslagnemend premier Yves Leterme het welvoeglijke niet overschreden. Deswaef ziet wel een ander probleem dat meespeelt, zo zegt hij op Actua-TV . “Mijn generatie is meer ethisch conservatief, aldus De Swaef, mijn redactie bestaat uit allemaal jonge mensen en die zijn eigenlijk zwaar in shock door de reacties in van de andere pers. Ze begrijpen niet dat er zo wordt gefocused op een mediadebat daar waar zij flagrante dingen zien gebeuren die geen verdere aandacht krijgen. Ik moet telkens opnieuw uitleggen dat dat voor een stuk logisch is, dat blijkbaar de mei’68’ers die nu ook de politieke commentatoren zijn blijkbaar niet zo zwaar tillen aan vriendjespolitiek uit de vorige eeuw, die het blijkbaar normaal vinden dat een minister van Buitenlandse Zaken zelf ambtenaren kiest. Mijn generatie vindt dat echt politiek uit de vorige eeuw. Ik denk dat dat ook iets is wat meespeelt in heel de discussie die nu is losgebarsten.”

De Swaef meent ook dat er geen grenzen zijn verlegd in dit verhaal. Kranten die dat schrijven raadt hij aan eens op zoek te gaan in hun eigen archieven. Hij verwijst daarbij naar dossiers zoals de ex-CVP voorzitter Johan Van Hecke en Els De Temmerman, Rik Daems en Sophie Pécriaux en Patrick Dewael en Greet Op de Beeck.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*