Stoffel Vandoorne wint de Actua-Sport Award 2015

Actua-Sport Award 2015

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne won dit jaar het wereldkampioenschap GP2. Deze autosport is de kweekvijver van de Formule 1. Vandoorne domineerde het GP2-seizoen met een record van zeven overwinningen in 2015. Dat deed geen enkele andere rijder hem voor, ook niet Nico Rosberg, Timo Glock of Lewis Hamilton. Hij staat daarmee aan de top van de autosport. Daarom ontvangt hij uit handen van Jean-Marie Dedecker de Actua-Sport Award 2015.

Actua-Sport Award 2015

Ondanks zijn uitmuntende prestaties in de GP2 (elf overwinningen in de seizoenen 2014 en 2015) en het veroveren van de GP2-titel in 2015 moest Stoffel Vandoorne tevreden zijn met de vijfde plaats bij de verkiezing van ‘Sportman van het jaar’.

Het bewijst nog maar eens dat in België wereldkampioenen leven maar dat bijna niemand ze kent. Tijdens de jaarlijkse uitreikingen van de vele sporttrofeëen en awards worden de prestaties van deze atleten dan ook nog eens over het hoofd gezien. Wanneer een atleet een wereldsport beoefent die niet hoort tot het klassieke triumviraat (voetbal, wielrennen en het veldrijden) is de kans zeer klein om een award mee naar huis te nemen.

Het debacle rond Delfine Persoon tijdens het Sportgala 2014 was de druppel teveel voor de sportredactie van ActuaTV. Toen werd onze wereldbokskampioene lichtgewichten over de vier belangrijkste boksbonden heen niet bekroond*. Totaal onterecht, vond sportanalist Jean-Marie Dedecker die reeds 10 jaar lang op wekelijkse basis de sportactualiteit becommentarieert en zich daarbij niet beperkt tot de klassieke en vaak overbelichte sportdisciplines. Zo zag de Actua-Sport Award het levenslicht en ontving Persoon als teken van waardering in 2014 de eerst Actua-Sport Award.
Actua-Sport Award 2015

De uitreiking van de Actua-Sport Award 2015 en het interview met winnaar Stoffel Vandoorne: maandag 28 december om 18u30, daarna 24 uur lang te herbekijken in de nieuwslus.

De Actua-Sport Award bekroont een atleet, man of vrouw, die brede erkenning verdient. De winnaar wordt elk jaar gekozen door Jean-Marie Dedecker. Hij is de vaste sportanalist in het wekelijks sportprogramma van Actua-TV waarin hij samen met sportjournalist Rik Lamoral elke maandag op zoek gaat naar de kritische raakpunten tussen sport, politiek en maatschappij. Zijn commentaar wordt bekeken, gedeeld en gewaardeerd door heel wat sportjournalisten. Actua-Sport is een van de bestbekeken programma’s van Actua-TV.

* Op 19 december 2015 won Delfine Persoon tijdens het Sportgala wel in de categorie Sportvrouw van het jaar. Ze koos ervoor om niet aanwezig te zijn op de uitreiking van de prijs.

Facebooktwittermail