Oppositie verlaat de Kamer

Het traditionele vragenuurtje op donderdag in de Kamer begint deze week met wat vertraging. De parlementsleden beschikten nog niet over de lijst met vragen die aan bod zouden komen tijdens de plenaire zitting. Een technisch defect verklaart Kamervoorzitter Siegfried Bracke. Maar dat blijkt niet het enige dat fout is gelopen met de vragen. Fractieleider voor Groen, Kristof Calvo vraagt het woord.

De oppositie is het niet eens met de uitleg van Bracke. Laurette Onkelinx en Catherine Fonck vragen om de zitting te schorsen. Voor Bracke zich over die vraag kan buigen, krijgt ex-Kamervoorzitter Patrick Dewael nog eens het woord.

Laurette Onkelinx en de PS zijn het helemaal niet eens met de gang van zaken in de Kamer en verlaten als eerste het halfrond. Iets later volgen ook andere oppositiepartijen, sp.a, Ecolo-Groen en PVDA hun voorbeeld. CDH neemt als laatste de benen.

De agenda wordt zo grondig dooreen geschud en de eerste vraag van de middag wordt zo een vraag om uitleg van Barbara Pas en Sophie De Wit over de vrijlating van Farid Le Fou.

Actua-Nieuws, donderdag 4 december vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail