Op weg naar een wettelijk Europees minimumloon

“De eurozone moet streven naar een gemeenschappelijk minimumloon”, dat vindt althans de Luxemburgse premier, Jean-Claude Juncker. Volgens hem zou dat een krachtig signaal zijn bij het bouwen van een sociaal Europa. Naar aanleiding van deze uitspraak vraagt N-VA Kamerlid Zuhal Demir aan minister van Werk Monica De Coninck of onze regering hieromtrent al plannen heeft gemaakt.

Actua-Nieuws, dinsdag 26 maart vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in de nieuwslus.

Facebooktwittermail

2 Reacties

  1. Een goede zaak en zeker voor de transport sector de faillissementen vliegen om de oren door deze oneerlijke concurrentie. Zo ook zou men een minimum km prijs moeten instellen voor deze sector zo dat de kosten ook gedekt zijn , door de goedkope Oost Europese chauffeurs is de transportprijs volledig ondermijnd en gaan de Belgische transporteurs onderuit door de hoge diesel kosten en loonlasten !

  2. Goede reactie Dirk Segers ! Inderdaad in de transportsector wordt veelal de transportprijs opgelegd door opdrachtgever, wat zij ervoor willen betalen, en dit strookt meestal ECHT niet met de werkelijke kosten ! Dus vele transportbedrijven werken met verlies (wat in principe niet mag wettelijk gezien). Het is dus aannemen of stil laten staan, maar dan krijg je zeker de vaste kosten van financieringen niet meer betaald !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*