Ontroerend Goed met Marlène de Wouters en Arne Quinze

In Ontroerend Goed is Marlène de Wouters deze week te gast in het atelier van kunstenaar Arne Quinze, bekend van zijn architecturale houten constructies.
Quinze praat vrijuit over zijn jeugd en zijn verleden. Tussen twee sessies in van de Koningin Elisabethwedstrijd, ontmoet Marlène de Wouters in de serie “Ontroerend Goed” Arne Quinze, de kunstenaar die in eigen land vooral bekend is voor zijn architecturale houten constructies. Zo worden de bezoekers van het Vlaams parlement geconfronteerd met The Sequence, een indrukwekkend voorbeeld van het werk van Quinze. De kunstenaar ontvangt ons in zijn atelier in Sint-Martens-Latem. De werkplaats biedt onderdak aan een opmerkelijke serie maquettes en modellen. Maar ook de schilder Arne Quinze is hier nadrukkelijk aanwezig. Quinze kende een getormenteerde jeugd met woelige tienerjaren. De kunstenaar is doorgaans uiterst discreet over die periode in zijn leven, maar nu praat hij vrijuit en ongebonden.
Ontroerend Goed met Marlène de Wouters en Arne Quinze, zaterdag 29 mei 2010, 12u00 op ActuaTV, daarna te herbekijken in de nieuwscarrousel.
Dit weekend op ActuaTV.

Wilt u nu al een voorsmaakje? Bekijk onze trailer!

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*