“Minister Homans kan moeilijk omgaan met kritiek”

Minister van Bestuurszaken, Liesbeth Homans (N-VA), wil de diversiteitsambtenaar Alona Lyubayev ontslagen. Dat was te lezen maandag in Het Nieuwsblad. Ze zou te kritisch zijn voor het beleid van de minister en die pikt het niet langer. Oppositielid Yasmine Kherbache (sp.a) vraagt het spreekrecht van de diversiteitsmanager te respecteren.

“Minister Homans bewijst voor de zoveelste keer dat ze moeilijk kan omgaan met kritiek”, zegt Yasmine Kherbache (sp.a), “De minister moet het spreekrecht respecteren”. De diversiteitsambtenaar, Alona Lyubayev, lijkt na drie jaar dienst ontslagen te worden. Minister van Bestuurszaken, Liesbeth Homans (N-VA), gaf haar onlangs een vernietigende evaluatie. Lyubayev zou meermaals kritiek hebben geuit over haar beleid en daarover opmerkingen geplaatst op social media. Minister Homans pikt de kritiek niet langer en wil op basis van de negatieve evaluatie haar ontslagen.

Volgens Lyubayeva komt het erop neer dat Homans een heel andere rol weggelegd ziet voor de diversiteitsambtenaar. “De minister wil een gewone ambtenaar, die niet onafhankelijk is, maar zich schikt naar de ideeën van de politiek”, klinkt het. Vrijdag moet de regering beslissen over het lot van Lyubayeva.

Studio Parlement, woensdag 29 maart vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail