Marlene@Home te gast bij Amerikaans ambassadeur Howard Gutman

Hij zou wel eens de bekendste Amerikaanse ambassadeur in de geschiedenis van ons land kunnen zijn. Howard Gutman, in een vorig leven actief als acteur en topadvocaat in de zakenwereld, kwam in de zomer van 2009 naar ons land, op vraag van president Obama zelf. Daarbij nam de gedreven vijftiger zich voor om niet te verstoffen in één of ander kantoor. Integendeel: Gutman is vast van plan om België door en door te leren kennen. Hij heeft zich tot doel gesteld om alle Belgische steden en gemeenten minstens één keer te bezoeken, en er niet alleen te praten met bestuurders, maar ook met gewone mensen. Ook op vlak van taal is de extraverte ambassadeur een schoolvoorbeeld van integratie. Hij probeert zowel het Nederlands als het Frans onder de knie te krijgen, door intensief taallessen te volgen.

In een nieuwe aflevering van Marlène@Home gaat tv-presentatrice Marlène de Wouters Howard Gutman opzoeken in zijn ambtswoning in hartje Brussel. Een imposant gebouw, dat hij samen met zijn vrouw Michelle een persoonlijke ’touch’ heeft weten te geven. De inrichting ademt hun voorliefde voor moderne kunst uit. In dit decor praat Marlène open en vrijuit met de Amerikaanse ambassadeur. Over zijn jeugd, en hoe het is om op te groeien als zoon van een Poolse immigrant die maar ternauwernood aan de Holocaust kon ontsnappen. Over zijn vaderland, en zijn ontmoetingen met de groten der aarde. En over zijn ervaringen als ambassadeur in een boeiend, maar complex land als België.

Deze aflevering van Marlène@Home kan u opnieuw bekijken op Actua-TV op zaterdag 28 juli om 18u30, 20u, 21u30 en 23u. Herhaling op zondag 29 juli en maandag 30 juli in de nieuwslus.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*