Marlène@Home te gast bij schrijver Bart Moeyaert

In deze aflevering van Marlène@Home op Actua-TV brengt TV-presentatrice Marlène de Wouters een bezoek aan schrijver Bart Moeyaert.

Hij is een Antwerpenaar, geboren in West-Vlaanderen. Als jongste van zeven broers is hij de eeuwige benjamin van de familie. Onder invloed van jeugdschrijvers als Astrid Lindgren en Aidan Chambers grijpt hij al op jonge leeftijd naar de pen. In 1983 verschijnt zijn eerste boek, “Duet met valse noten”. Moeyaert is op dat moment amper 19. Later ontwikkelt hij zich tot een echte culturele duizendpoot. Naast jeugdboeken schrijft hij ook teksten voor tijdschriften en theater, en legt hij zich toe op de poëzie. Het levert hem in 2006 de titel van stadsdichter van Antwerpen op.

Samen met zijn echtgenoot woont Bart Moeyaert in een ruim appartement in de Antwerpse stationsbuurt. Hij praat er openhartig over zijn band met de Sinjorenstad, die onder rechts bestuur steeds minder cultuurgezind lijkt te worden. N-VA pleit er zelfs voor om het stadsdichterschap af te schaffen. Maar ook zijn liefde voor poëzie en zijn outing als homo komen uitgebreid aan bod.

Marlène@Home met Bart Moeyaert, zaterdag 17 en zondag 18 augustus op Actua-TV.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*