Marlène@Home met Marlène de Wouters en Nic Balthazar

Hij is een man met een hart. Een hart voor film, muziek en zijn familie. Maar dat laatste brengt ook een grote angst met zich mee: de bezorgdheid dat het binnenkort echt te laat is om de opwarming van ons klimaat terug te draaien. Regisseur Nic Balthazar was het beu om lijdzaam toe te kijken. En dus zette hij z’n schouders onder “Sing for the climate”, een initiatief dat hij zelf omschrijft als “de grootste zangbetoging ooit”, waar 80.000 mensen uit 180 steden en gemeenten de longen uit hun lijf zongen voor het klimaat.

In een nieuwe aflevering van Marlène@Home gaat TV-presentatrice Marlène de Wouters op bezoek bij de geëngageerde Gentenaar. Samen met fotografe Lieve Blancquaert en hun kinderen woont hij er in een historisch pand. Nic Balthazar praat er voluit over z’n kindertijd en jeugd in de Arteveldestad. Over z’n films “Ben X” en “Tot altijd”, waarmee hij erin geslaagd is taboe-onderwerpen als autisme en euthanasie aan te snijden zonder te vervallen in clichés. Maar ook zijn betrokkenheid bij het probleem van de opwarming van de aarde komt uitvoerig aan bod. In die context moet hij naar eigen zeggen al jaren opboksen tegen verzuurde criticasters. Iets wat hij er graag bijneemt. “We zijn momenteel in een stadium aanbeland dat het niet meer genoeg is om af en toe het licht uit te doen of de kraan op tijd dicht te draaien. Het is tijd voor iets groter. Niets doen, dat hebben we met z’n allen al veel te lang geprobeerd”

Deze aflevering van Marlène@Home is opnieuw te bekijken in de nieuwscarrousel van Actua-TV vanaf zaterdag 10 augustus om 13u. Nadien opvraagbaar via Actua+

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*