Marlène@Home met Marlène de Wouters en Kristof Buntinx

Ontwerper Kristof Buntinx mag dan voor veel mensen misschien wel een nobele onbekende zijn, zeker is dat hij een man is met een verhaal. Op psychologisch vlak kan de creatieve dertiger nu al terugblikken op een bewogen leven. Jarenlang voerde hij een bittere strijd tegen de psychoses die z’n leven beheersten. Uiteindelijk is hij erin geslaagd om uit een diep dal te kruipen, en z’n donkere gedachten en gevoelens aan te wenden als inspiratiebron voor zijn ontwerpen. Uitzonderlijk, zo blijkt. Want aan de Universiteit van Gent wordt zijn creatieproces zelfs gebruikt als studiemateriaal tijdens colleges over psychoanalyse en kunst.

Vandaag lijkt het geluk Kristof Buntinx opnieuw toe te lachen. De Limburgse designer woont momenteel in de hoofdstad, waar hij zich helemaal thuis lijkt te voelen. Brussel is een stad die hem opnieuw energie geeft. Om te ontwerpen, maar ook om zich in te zetten voor talrijke projecten. In zijn bescheiden appartement in Elsene heeft TV-presentatrice Marlène de Wouters een openhartig gesprek met de jonge kunstenaar. Over zijn werk en leven. Over de problematiek van eenzaamheid bij holebi’s. Maar vooral over hoe het is om al dat psychisch leed te dragen. Iets wat in onze maatschappij nog veel te vaak een taboe blijkt te zijn.

Deze aflevering van Marlène@Home is te bekijken op Actua-TV op zaterdag 28 april om 18u30, 20u, 21u30 en 23u. Herhaling op zondag 29 april in de nieuwscarrousel.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*