Live: Koningsfeest 2013

Morgen vrijdag 15 november zendt Actua-TV live vanuit het federale parlement het Koningsfeest uit. Tijdens de burgerlijke ceremonie in het Federaal Parlement staat dit jaar de Europese burger, thema van het Europees Jaar 2013, centraal.

André Flahaut, voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers, en Sabine de Bethune, voorzitster van de Senaat, ontvangen door tussenkomst van de provinciegouverneurs een 400-tal genodigden in het Federaal Parlement. Dit gebeurt in aanwezigheid van Koning Albert II en Koningin Paola, van de Prinsen en Prinsessen Astrid en Lorenz, Laurent en Claire, van de heer Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, en van senatoren en volksvertegenwoordigers. De provincies werken mee aan de organisatie van dit evenement dat verschillende burgerschapsprojecten in de kijker stelt.

Programma

15.00 u
Aankomst van de genodigden.

15.30 u
Aankomst van de leden van de Koninklijke Familie. Officiële foto op de eretrap van de Kamer.

15.45 u
Ondertekening van het Guldenboek door de Koninklijke Familie in het halfrond van de Senaat. Plaatsing omgang achteraan.

16.05 u
Ceremonie in het halfrond van de Kamer. Toespraken door de voorzitters Flahaut en de Bethune, eerste minister Di Rupo en voorzitter Van Rompuy.

16.55 u
Vertolking van de Brabançonne door BJ. SCOTT en LEKI en van de Europese hymne door de Koninklijke Muziekkapel van de Marine. Voorstelling van burgers waarvan de projecten in de kijker staan.

Actua-Live, vrijdag 15 november om 15u00 op Actua-TV.

Facebooktwittermail