Kies 13/06: Leterme over de verkiezingen van 13/06

Tussen twee ministerraden door neemt Yves Leterme de tijd om in onze studio tekst en uitleg te geven bij de kiescampagne zoals ze nu vorm krijgt.
Leterme stelt dat Bart De Wever er handig in slaagt de onderhandelingen met de Franstaligen te ontlopen, maar vroeg of laat zal hij toch zijn verantwoordelijkheid moeten nemen.

“De toegang tot de geneeskunde, ook met de vergrijzing, is één van de fundamentele normen van onze samenleving. Artsen moeten binnen een bepaald kader vrijheid van therapeutisch handelen hebben. Iets anders is dat we vandaag de dag nog meer paal en perk moeten stellen aan misbruiken van overbodige dure diagnostische handelingen in ziekenhuizen. Wat dat betreft denk ik dat de groeinorm van 4,5 % in de ziekteverzekering verlaagd moet kunnen worden. Die 4,5 % is niet houdbaar en moet kunnen worden ingeperkt via het uitsluiten van vele nutteloze onderzoeken en ingrepen. Naast een aantal andere uitgave mechanismen in de geneesmiddelen bijvoorbeeld.” Dat zegt ontslagnemend premier Yves Leterme in “Kies 13/06”, de serie verkiezingsgesprekken die momenteel wordt uitgezonden door ActuaTV

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*