Kies 13/06: Jan Jambon over 13 juni

N-VA wordt slapend rijk, er kan hen niets meer gebeuren, wordt meer en meer gezegd. Toch blijft Antwerps N-VA lijsttrekker Jan Jambon er nuchter bij.
“Wachten tot 13 juni en tevreden zijn met enkele procenten winst” luidt zijn analyse in ‘Kies 13/06’
“We kunnen kijken wat we nog samen kunnen doen. Defensie en de top van justitie kunnen voorlopig Belgisch blijven. Maar de sociaal-economische hefbomen moeten overgeheveld worden naar de gewesten. Er moet ook fiscale autonomie komen, gecompenseerd met een overname van de Belgische staatsschuld.” Dat zegt N-VA Antwerps lijsttrekker Jan Jambon in ‘Kies 13/06’ op ActuaTV. Zijn partij laat zich niet imponeren door de peilingen. “Bij de vorige verkiezingen hebben we al een kwantumsprong gemaakt tot 13 procent, we zijn nu al tevreden wanneer we daar enkele procenten kunnen aan
toevoegen.” Jambon herhaalt ook dat zijn partij geen voorstander is van een federale kieskring. “Die kan er enkel komen wanneer ook alle andere mechanismen zoals de vaste pariteit binnen de regering, de alarmbellen en andere minderheidsbeschermingen wegvallen. Dan zullen er snel nog weinig supporters zijn voor een federale kieskring.”

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*