Inge Vervotte: Liever beleid dan politiek

Wordt Inge Vervotte de volgende voorzitter van CD&V? Voorlopig geeft de uittredende minister geen antwoord op deze vraag.
Maar enkele dagen voor de verkiezingen stelde ActuaTV precies dezelfde vraag aan Vervotte: “Wat denkt u wanneer u in de krant leest dat u de opvolger wordt van Marianne
Thyssen?” “Ik ben het liefst een vakminister, zo zei Vervotte op dat moment, ik hou van diepgang en bestudeer graag mijn dossiers. Mijn kabinet moet daar altijd om lachen, wanneer ik naar een debat ga heb ik een hele stapel documenten doorgenomen. Veel politici zeggen: “Geef mij een speaking note van maximaal 5 bladzijden.” Ik zeg: “Geef mij een dossier”.
Ik weet graag hoe een dossier in elkaar zit. Zo doe ik graag aan politiek. Wanneer je partijvoorzitter bent, kan je je dat niet altijd permitteren. Op een gegeven moment moet je meer aan politiek doen dan aan beleid. Ik doe liever aan beleid dan aan politiek. Ik weet dat ik geen kerstekind ben, ik weet dat ik in de politiek zit, dat ik in een politiek milieu moet overleven. Maar voor mij heb je in de ondergeschiktheid eerst beleid en dan de politiek. Als partijvoorzitter weet je dat politiek voor beleid komt en ik zou graag die volgorde andersom houden.”

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*