Het Vlaams parlement stopt met tentoonstellingen

De tentoonstelling “De wereld van de strips in originelen” die recent werd afgesloten in het Vlaams parlement is de laatste tentoonstelling die door het parlement werd opgezet. “Er kwamen om en bij 1.700 bezoekers op die tentoonstelling terwijl de organisatie er van 90.000 tot 100.000 euro heeft gekost. Dat is heel veel geld. Dus we stoppen daar mee.” zo zegt voorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans op Actua-TV. In de Loketten, de ruimte waar de events werden georganiseerd, komt nu een permanent bezoekerscentrum.

De striptentoonstelling in het Vlaams parlement kwam ongewild in de belangstelling nadat één van de Franse teksten verdween van de affiche. Toch bleef de publieke belangstelling uit. Het vast bureau van het Vlaams parlement heeft nu besloten een einde te maken aan de organisatie van dergelijke evenementen. “We gaan de Loketten gebruiken voor het inrichten van een permanent interactief bezoekerscentrum.”, aldus Jan Peumans. Voorbeelden daarbij zijn de bezoekerscentra van de Dossin kazerne in Mechelen en het Europees parlement in Brussel. “Dat laatste is wel een heel duur project, zo ver kunnen wij niet springen, maar het is wel de bedoeling dat het een interactief centrum is dat een divers publiek kan ontvangen.” Het Vlaams parlement krijgt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers over de vloer, los van de meer dan 150 congressen en vergaderingen die doorgaan in de verschillende zalen van het parlement.

In Actua-Kroonraad blikt voorzitter Jan Peumans zowel achteruit als vooruit en geeft hij zijn visie op het parlementaire en politieke werk. Actua-Kroonraad met Jan Peumans, dinsdag 16 juli 2013 om 18u00 op Actua-TV, daarna te herbekijken in de nieuwslus.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*