Herman De Croo over de troonsafstand

Koning Albert gaat de geschiedenis in als een koning met een groot moreel gezag. Zal Koning Filip erin slagen eenzelfde morele autoriteit te worden? We praten erover met oud-Kamervoorzitter Herman De Croo.


Actua-Kroonraad, donderdag 4 juli om 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in de nieuwslus.

Facebooktwittermail

1 Reactie

 1. “One of the strongest natural proofs of the folly of hereditary right in kings, is, that Nature disapproves it, otherwise, she would not so frequently turn it into ridicule by giving mankind an ass for a lion.” ― Thomas Paine, Common Sense
  Herman De Croo en zijn nieuwe uitvinding van “”republicainse monarchie”” een schaamte van de partij dat zich Liberaal noemt en met het Oxford Manifesto zwaait. Begins HDC te lijden aan hoge ouderdom en weet hij niet meer wat een republiek is.
  Republiek:
  de republiek zelfst.naamw. (v.) . Staat waar het staatshoofd door de bevolking wordt gekozen poliek Voorbeeld: `de koning verjagen en de republiek uitroepen` .
  Een regeringsvorm waarin het staatshoofd een door het volk gekozen persoon is, die in die functie blijft gedurende een aantal jaren, meestal noemen we zo iemand een president.
  Een monarchie behoort tot de oude tyrannies dat door religies/hier de catholieke kerk en mensen zoals HDC in stand wordt gehouden.
  Terug Naar School en Gideon en Samuel in “Common Sense” van Thomas Paine aanleren.
  Een slaven volk heeft een “Ass for a Lion” nodig.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*