Hallo politici Live: schrijf u nu in voor een date met een politicus

‘Hallo politici’ laat je live in gesprek gaan met 24 politici over de vluchtelingen (maandag 21 maart) of het klimaat (dinsdag 22 maart). Afspraak ’s avonds in het Vlaams Parlement. Deelname is gratis, je moet wel vooraf inschrijven. Dit kan nog tot donderdag 17 maart.

In het Vlaams Parlement kunnen 200 burgers een persoonlijk gesprek aangaan met 24 politici over de thema’s ‘vluchtelingen en asielbeleid‘ (21/03) en ‘klimaat en energie‘ (22/03).

De aanwezige politici zijn actief op het Vlaamse, federaal of/en Europese niveau. Naast 24 politici is er ook telkens een panel van politiek commentatoren / mediawatchers dat als afronding een analyse geeft van de hele avond. Het panel wordt geleid door Liesbeth Van Impe (Het Nieuwsblad) en bestaat uit Jan Hautekiet, Wouter Verschelden (NewsMonkey), Dave Sinardet (VUB) en Hendrik Vos (UGent).

Het evenement heet ‘Hallo politici Live’ en is verbonden aan het gelijknamige platform ‘Hallo politici‘. Ryckevelde vzw en De Wakkere Burger zijn, samen met treecompany, de drijvende krachten achter ‘Hallo Politici’.

Er zijn 100 plaatsen per avond. Schrijf je snel in door dit online formulier volledig in te vullen.

* Deadline om in te schrijven: donderdag 17 maart 2016. (We moeten op tijd de lijst met gegevens doorsturen naar het Vlaams Parlement.)
* Bij bevestiging van je inschrijving ontvang je ook meteen alle praktische informatie (ingang, documenten…).
* Deelnameprijs: gratis
* Je hoeft op voorhand nog geen vaste vraag te hebben. Je kan ze de avond zelf ook laten opborrelen. Je kan zeker ook kiezen om enkel mee te luisteren naar de lopende gesprekken.

Welke politici?

Maandag

Sander Loones, Monica De Coninck, Bert Anciaux, Tom Vandekendelaere, Chris Janssens, Meyrem Almaci, Philippe De Backer, Tom Van Grieken, Sarah Smeyers, Nahima Lanjri en Imade Annouri

Dinsdag

Kathleen Van Brempt, Willem-Frederik Schiltz, Wilfried Vandaele, Kristof Calvo, Stefaan Sintobin, Robrecht Bothuyne, Jan Peumans, Bart Tommelein, Bart Staes, Andries Gryffroy en Bruno Tobback

ActuaTV zendt als vaste mediapartner van Hallo politici het event live uit (afstemmen op Telenet kanaal 42) en zendt een samenvatting van het event ook uit op zondag 27 maart (dag 1) en zondag 4 april (dag 2).

Facebooktwittermail