Wat zijn de gevolgen van het huwelijk van Fouad Belkacem?

Fouad Belkacem

Fouad Belkacem, de leider van de terroristische organisatie Sharia4Belgium en de bekendste jihadronselaar in ons land, is enkele weken geleden in de gevangenis van Hasselt getrouwd met een Belgische vrouw van Marokkaanse komaf. Een huwelijk waarvan VB-parlementslid Filip Dewinter vreest dat het zijn uitwijzing in gevaar brengt.

Opmerkelijk nieuws uit de gevangenis van Hasselt deze week. De leider van terreurorganisatie Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, is er getrouwd met een Belgische vrouw van Marokkaanse afkomst. Toen hij nog in de gevangenis van Antwerpen zat kon dat niet. Hij kreeg er op dat moment geen toestemming voor omdat de procedure om zijn Belgische nationaliteit af te nemen nog liep. Zijn advocate ontkent dat het huwelijk nu een poging is om dat te verhinderen.

Staatssecretaris voor Mirgatie, Theo Francken (N-VA), wil Belkacem terugsturen naar Marokko maar het huwelijk maakt dat moeilijker. “Daarom dat ik ook vond dat het huwelijk niet voltrokken mocht worden. Alles hangt natuurlijk samen in dit moeilijke dossier. Het maakt het moeilijker, maar ik ben vastberaden”, zegt Francken. Tijdens de plenaire zitting in De Kamer reageert Filip Dewinter (Vlaams Belang) vol onbegrip. “Fouad Belkacem is een nagel aan de doodskist van deze regering. Is het wel de prioriteit van deze regering om deze onruststoker het land uit te wijzen?”, aldus Dewinter.

Actua-Parlement, donderdag 15 juni 2017 vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail