Gemeente 2012: Sarah Smeyers (N-VA) over het beleid in Aalst

Aalst is een stad zoals Mechelen, met invloeden vanuit Brussel. Da’s althans de mening van N-VA Kamerlid Sarah Smeyers, die op 14 oktober ook de 2de plaats inneemt op de lijst van de partij in de Ajuinenstad. Smeyers vindt dat inwijkelingen vanuit Brussel sowieso een goede kennis van het Nederlands moeten hebben. “Buren die een andere taal spreken, kunnen moeilijk een goed contact met elkaar hebben”, zegt Smeyers in gesprek met Actua-TV. De uitzending van deze aflevering van Gemeente 2012 is verschoven naar voogende week.

Facebooktwittermail

1 Reactie

  1. Dit is heel terecht, ik ben dagelijks pendelaar op de lijn Bxl-Aalst-Gent en ik ondervind een toenemend aantal FRANCOFONE ‘nieuwe belgen’ (zeg maar: ex-brusselse Congolezen) op de trein.
    Ik weet niet hoeveel % ze uitmaken van hun totale bevolking in Aalst en omstreken (E’bodegem bv), feit is dat zij zich TOTAAL afzijdig houden van de ‘autochtoon’ en in zichzelf gekeerd hun koptelefoontje spelen, of luid Frans taterend en gierend met mekaar ‘converseren’. Een minderheid van hen leest wel de (Nl-talige) Metro, maar wèl veel vaker zo snel mogelijk een franstalig exemplaar te nemen, eens ze in Bxl aankomen. Kortom, ze blijven totaal gericht op Bxl, ze wonen ‘enkel’ maar in Vlaanderen.
    Het wordt volgens mij ’n serieus probleem daar in Aalst. Enfin zo’n beetje de natte droom van Maingain (FDF)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*