Gemeente 2012. Kort verkiezingsnieuws

Vlaams parlementslid en voormalig Vlaams minister van Wonen Marino Keulen heeft in zijn gemeente Lanaken de eed afgelegd als schepen van Cultuur en Toerisme. Hij vervangt er een liberale collega die recent uit de politiek is gestapt. Voor Keulen is het geen compleet nieuwe uitdaging. In de jaren ’90 was hij al eens schepen van Cultuur in Lanaken. Begin januari neemt de Open VLD’er dan de sjerp over van burgemeester Guido Willen. Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 is Keulen kandidaat-burgemeester. Daarbij zal hij het op moeten nemen tegen een ander Vlaams zwaargewicht: Vera Jans, kandidaat-burgemeester voor CD&V, die ook in Lanaken woont.

In Lier schuift de lokale N-VA afdeling Bert Wollants naar voor als lijstduwer. De jonge politicus is nog maar sinds vorig jaar actief als Kamerlid, maar in de Pallieterstad is hij jarenlang voorzitter van de jeugdraad geweest. Tegenwoordig zit Wollants er ook in de OCMW-raad. N-VA Schepen en senator Frank Boogaerts zal de lijst trekken.

De Antwerpse actiegroepen Straten-Generaal en Ademloos willen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen dan weer vooral duidelijkheid over de standpunten van de verschillende partijen in verband met de mobiliteit in Antwerpen. De actievoerders zijn daarbij vooral benieuwd naar de mening van huidig burgemeester Patrick Janssens over het zogenaamde Meccanotracé als alternatief voor het BAM-tracé om de Antwerpse Ring te sluiten. Volgens hen is het belangrijk om de discussie tot oktober volgend jaar levend te houden, zodat de kiezers goed geïnformeerd naar de stembus kunnen trekken.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*