Gemeente 2012. Kort verkiezingsnieuws

Vlaams parlementslid voor sp.a Else De Wachter hoopt zichzelf volgend jaar te mogen opvolgen als burgemeester van Kapelle-op-den-Bos. De Wachter staat nog maar sinds afgelopen zomer aan het hoofd van de gemeente. Ze volgde er voormalig Vlaams minister Leo Peeters op, die 35 jaar lang actief was in de gemeentepolitiek. De Wachter is de eerste vrouwelijke burgemeester van Kapelle, en hoopt dat na de verkiezingen van volgend jaar nog 6 jaar te blijven. De politica zal in oktober dan ook de sp.a-lijst trekken.

Ook burgemeester van Kasterlee Ward Kennes steekt z’n burgemeestersambitie niet onder stoelen of banken. De Kempenaar is door zijn partijbestuur unaniem verkozen als lijsttrekker voor de CD&V. Kennes is naast burgemeester ook actief als Vlaams volksvertegenwoordiger.

Vlaams Belang senator Bart Laeremans trekt volgend jaar dan weer met een eigen lijst naar de kiezer in Grimbergen. Met “Lijst Vernieuwing” wil Laeremans onder meer aandacht besteden aan het Vlaams karakter en de betaalbaarheid van de vastgoedprijzen in z’n gemeente. Opmerkelijk is dat het Vlaams Belang ook nog met een eigen lijst opkomt in Grimbergen

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*