Gemeente 2012. Kort verkiezingsnieuws

N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts, kamerlid sinds 2009, trekt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Beersel de N-VA-lijst. Weyts beloofde dat als de kiezer hem de kans geeft, hij de functie van burgemeester zal uitoefenen “met dezelfde werkkracht en ijver die hij momenteel in de nationale politiek toont”. Huidig CD&V-burgemeester Hugo Casaer draagt al sinds 1986 de burgemeesterssjerp in Beersel, maar is volgend jaar geen kandidaat meer. Volgens Weyts een unieke kans om voor verandering en een Vlaams beleid te kiezen.

In Tongeren denkt huidige burgemeester Patrick Dewael helemaal nog niet aan stoppen. Integendeel zelfs: naar eigen zeggen is de liefde van de Open VLD’er voor de oudste stad van België alleen nog maar toegenomen. Die warme gevoelens liet Dewael optekenen in “Verliefd op Tongeren”, een boekje dat dieper ingaat op zijn ervaringen en toekomstplannen voor de stad. Open VLD Tongeren liet 15.000 exemplaren drukken van het boek. Die zullen de komende weken uitgedeeld worden aan alle inwoners van Groot-Tongeren bij wijze van startschot van de verkiezingscampagne.

Sinds dit weekend staat vast dat ook de N-VA in Brugge met een aparte lijst zal uitpakken voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar. In 2006 trok de partij nog in kartel met CD&V naar de kiezer. Dat leverde toen 2 zetels op voor de Vlaams-Nationalisten. Om de nieuwe lijst te vullen, heeft de partij 47 mensen nodig. Daarvoor is de N-VA specifiek op zoek naar enkele vrouwelijke kandidaten. Wie de lijst zal trekken, is momenteel nog onduidelijk.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*