Gemeente 2012. Kort verkiezingsnieuws

Vandaag lanceert Actua-TV haar eerste flashbericht onder de noemer “Gemeente 2012”. Deze naam dekt perfect de lading: nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Daarmee is voor Actua-TV de campagne naar de lokale verkiezingen gestart.

In Aalst beslist het lokale bestuur vanavond of Ilse Uyttersprot de CD&V-lijst zal trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De huidige burgemeester is daarvoor voorlopig de enige kandidaat. Uyttersprot kwam vorige maand in opspraak toen er een filmpje uitlekte waarop te zien was hoe de burgemeester en haar toenmalige vriend seks hadden in het openbaar. Toch ziet het ernaar uit dat ze voor haar kandidatuur kan rekenen op de unanieme steun van de OCMW- en gemeenteraadsfractie.

In Antwerpen heeft schepen Ludo Van Campenhout dan weer aangekondigd dat hij overstapt naar de N-VA. Van Campenhout zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 de N-VA lijst duwen. De schepen van stadsontwikkeling, sport en diamant zetelde oorspronkelijk voor Open VLD in het schepencollege, maar stapte vorig jaar op na een meningsverschil over de Oosterweelverbinding. Sindsdien is hij aan de slag als onafhankelijke schepen. Waarschijnlijk zal hij dat ook blijven tot oktober volgend jaar.

Ook in Limburg worden de N-VA rangen versterkt naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Op Vlaams en Europees vlak kon de N-VA al rekenen op Limburgse sterkhouders als Jan Peumans en Frieda Brepoels, maar nu hoopt de partij ook op lokaal vlak een rol van betekenis te kunnen spelen. Sterker nog, het aantal afdelingen is op 5 jaar tijd bijna verdubbeld. In 39 van de 44 Limburgse gemeenten kunnen de inwoners volgend jaar een stem uitbrengen op een N-VA-lijst, vergeleken met amper 20 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. En politiek gezien volgen die lokale afdelingen ook de nationale tendens. Al in 24 gemeenten beslisten de kandidaten om een zelfstandige lijst te vormen, en dus niet in kartel met CD&V naar de kiezer te trekken.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*