Frans Crols: “We hebben een Flanders Journalism Review nodig”

Frans Crols is de laatste van vijf ervaringsdeskundigen die voor ActuaTV een analyse heeft gemaakt van het huidige medialandschap in Vlaanderen. Dit weekend kan u op ActuaTV kijken naar een compilatie van de meest opmerkelijke stellingnames uit die serie.

“Wat wij ongelooflijk missen is een combatief Columbia Review of Journalism waar men ons werkelijk een pak aanmeet, dat soms goed is, soms te wijd is, soms knelt. Wij hebben de pretentie iedereen op de rooster te leggen, wij hebben kritiek op iedereen, wij geven punten aan iedereen, maar er is nergens een professioneel milieu waar men systematisch opvolgt wat wij doen. Ik zou het heel interessant vinden om van mediawaarnemers en –critici te horen: ah, de aanpak van De Morgen rond Kopenhagen was beter of slechter dan die van De Standaard om die en die redenen. Wij zeveren en wij lullen met permissie gezegd over alles en nog wat, maar wij zeggen tegelijkertijd, over ons geen kritiek want dit gaat zelfs in tegen de persvrijheid; laat ons maar doen want wij zijn per definitie goed. We moeten dus absoluut iets hebben dat uitgaat van een interuniversitaire coalitie, van een aantal departementen van hogescholen, die zeggen “wij beginnen met de Flanders Journalism Review” en we gaan ze om de twee maand eens een serieus pak aanmeten.”
Frans Crols in Actua-Expert, vanaf vrijdag 19 februari om 19u00 op ActuaTV, daarna opvraagbaar in Actua+, het video-on-demand kanaal van ActuaTV.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*