Eric Van Rompuy over de splitsing van BHV

Mogen we nu ook wel eens 5 minuten tevreden zijn, zo vraagt Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy zich retorisch af, daarmee anticiperend op de kritiek die aanzwelt tegen het bereikte deelakkoord rond de splitsing van BHV.

Facebooktwittermail

1 Reactie

 1. Ik merk dat opmerkingen en uitspraken van politici in uw rubrieken veel aandacht krijgen. Helaas moet ik steeds vaker vaststellen dat het inzichtelijk niveau van velen erg beperkt is.

  Politici moeten leren uitzoomen en over hun dagblad heenkijken! De radicalisering en regionalisering van onze politici om op die manier verkozen te raken is geen langdurig werkbare methode.

  In deze tijden is realistisch en ethisch beleid het enige raadzame wat men kan doen. Met andere woorden zou iemand hen moeten duidelijk maken dat de echte wereld buiten is!

  De opstanden in Noord-Afrika, terrorisme, de opstanden van jongeren in de grote steden, het toenemende protest overal ter wereld, crisissen allerhande, … Allemaal het gevolg van gebrek aan universele ethiek en een graaicultuur van hoog tot laag.

  Politici moeten nu verantwoordelijkheid tonen om tot oplossingen te komen en de rust te bewaren. Negatieve energie opwekken door radicale standpunten in te nemen en op stemmen te jagen is een hedendaagse vorm van onderontwikkeld gedrag te vergelijken met stroperij. Dit onverantwoordelijk gedrag creeert een inertie van onze maatschappij terwijl het tegenovergestelde zou moeten gerealiseerd worden. Kortsluiten moet omgebogen worden in ontsluiten en liefst zo snel mogelijk!

  Het lijkt naief en wellicht wordt deze mening snel gekelderd met “dit is menselijk!” Maar: Politici moeten weer wetten maken om de maatschappij te organiseren en zich niet enkel bezig houden met spelletjes spelen of uitspraken en meningen te ventileren om stemmen te halen, dit mag voor dat ze aan het echte werk beginnen maar dat kan men blijkbaar niet goed meer onderscheiden, vele wetten, reglementen, verklaringen zijn immers van een voortdurend campagneniveau. We oogsten dus wat we zaaien. Het is nochtans hoog tijd want de bol zit vol. Een nieuw niveau van intelligentie dient zich aan. (Zie oproepen van de Paus, Warren Buffet en Obama).

  Denk nu niet dat ik met frustraties zit, het tegendeel is waar maar ik wou u langs deze weg even een opinie overmaken want u werkt hier als media-onderdeel mijns inziens heel sterk aan mee. Dus zou het goed zijn dat die macht goed gebruikt wordt maar waarschijnlijk zie je dat pas als je het doorhebt!

  Met vriendelijke groeten,

  Bert CB Cilissen

  (Deze reply werd geplaatst door de redactie met toestemming van Bert Cilissen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*