Eerste Actua-Sport Award 2014 voor Delfine Persoon

Actua-Sport Award 2014

“Het was een super uppercut voor mij. Wij hebben het sportgala verlaten via een zijdeur waardoor we de pers konden vermijden. Ik wist dat ik anders domme dingen zou zeggen. In de wagen kreeg ik onmiddellijk een sms van Ulla Werbrouck: ‘Nu weet je waarom ik nooit aanwezig ben op zo’n sportgala’s. Voor mij was jij wel de sportvrouw van het jaar.” Dat zegt wereldkampioen boksen Delfine Persoon in haar eerste televisie-interview na het debacle van het sportgala.

Naar aanleiding van de toekenning van de eerste Actua-Sport Award had Delfine Persoon een boeiend gesprek met Jean-Marie Dedecker die in 2015 zijn 10de jaar ingaat als kritische sportanalist van Actua-TV. “Het is dankzij mijn trainer Filiep Tampere dat ik ben blijven zitten in de zaal, anders was ik gewoon onmiddellijk verrokken.” zo zegt Persoon die haar trainer veel lof toezwaait: “Mijn trainingen en mijn sparring zijn altijd veel harder dan de kamp zelf. Filiep was vroeger zelf bokser en in vergelijking met hem zijn wij slechts mietjes. Filiep ging in de duinen lopen met legerbottines aan en met een duikgordel op zijn rug. Wij doen hetzelfde met sportschoenen aan en we zien al af. Zijn moeder vertelt dat Filiep enkel paardenvlees at om onder zijn gewicht te blijven.”

Moeilijker heeft ze het met de commentaar van Kim Clijsters. “Ik was een grote fan van Kim Clijsters. Zij is een super sportvrouw, zegt Persoon die zelf enkele jaren tenniste, dan is het hard te moeten horen dat ze iemand anders steunt omdat ze die kent.”

Actua-Sport Award 2014

De Actua-Sport Award bekroont een sportfiguur, man of vrouw, trainer of sporter, die brede erkenning verdient. De winnaar wordt elk jaar gekozen door Jean-Marie Dedecker. De eerste Actua-Sport Award wordt uitgereikt naar aanleiding van de tiende jaargang van Actua-Sport, het wekelijks sportprogramma van Actua-TV waarin Jean-Marie Dedecker elke maandag op zoek gaat naar de kritische raakpunten tussen sport, politiek en maatschappij.

Actua-Sport Special, uitreiking van de Actua-Sport Award, woensdag 24 december om 18u00, daarna te herbekijken in de nieuwslus.

Facebooktwittermail