Een goed rapport voor Sarah Smeyers

Elke maand kiest de redactie van Actua-TV een politicus uit die zich heeft onderscheiden door zijn of haar parlementair werk.
Voor de maand maart viel de keuze op N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers en het werk dat ze levert op het vlak van juridische dossiers.
De 31-jarige juriste omschrijft haar voorzitterschap als ‘een zeer boeiende job’. “Ik maak alles over justitie nu mee van op de eerste rij. Ik leer van alles bij. Wat mij wel heeft verrast is de positie van neutraliteit van de voorzitter. Ik had niet verwacht dat dit zo moeilijk zou zijn.” Nog volgens Smeyers misbruikt de regering het statuut van lopende zaken te veel om niet te antwoorden op mondelinge vragen. “Veel dossiers zijn nog opgestart door de regering alhoewel ze daar nu niets meer over zegt.” Smeyers geeft wel toe dat met name het dossier van de nieuw of her te benoemen magistraten een groeiend probleem vormt. Ook in het asieldossier profileert Smeyers zich. “Vooral in Brussel winnen PS en CdH electoraal massaal door migranten in de armen te sluiten.” aldus de N-VA politica.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*