Duizenden kinderen en families op de vlucht in het noordwesten van Pakistan

Een militaire aanval in het noordwesten van de Swat-vallei in Pakistan heeft ervoor gezorgd dat duizenden kinderen en families onderdak moeten zoeken in vluchtelingenkampen. Ondanks de aanhoudende humanitaire inspanningen, zijn de noden overweldigend.
Het vechten tussen de regeringstroepen en de militanten in het noordwesten van Pakistan houdt aan. De aanhoudende strijd zorgt voor een massale exodus uit de Swat-vallei. Het aantal vluchtelingen groeit dagelijks … Onder de daklozen is meer dan de helft nog maar kind. Meer dan 11 000 mensen vinden hun onderdak in het Jalala-kamp. Slechts twee weken nadat het kamp openging, was de volledige capaciteit al bereikt. Het kamp kampt met moeilijkheden om te voorzien in de basisbehoeften.
UNICEF en haar partners bevinden zich in het Jalala-kamp. Ze proberen er de uitbraak van polio en mazelen te voorkomen. Ook bezorgen ze de families veilig water en sanitaire voorzieningen. Ze hebben ook materiaal geleverd voor 1700 schoolkinderen, die naar school kunnen gaan in de basisschool van het kamp. De inschrijvingen zijn volop bezig … Teams van de kinderbescherming begeleiden niet-begeleide kinderen en weeskinderen. Ook zij ontvangen psychologische steun en recreatieve mogelijkheden in de veilige zones, die ondersteund worden door UNICEF. Maar ondanks de inspanningen zijn duizenden vrouwen en kinderen in het Jalala-kamp nog steeds kwetsbaar en UNICEF heeft financiële steun nodig. Steun van 57 miljoen dollar om deze onschuldige burgers te beschermen.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*