Dit was 2015: Energieminister Marghem onder vuur

Tijdens de kerstvakantie blikken we elke dag terug op een politiek debat dat de actualiteit van het voorbije jaar heeft gekleurd.

Het hele voorjaar ligt minister van Energie Marie-Christine Marghem van MR onder vuur omwille van haar aanpak in het dossier van de kernenergie. De federale regering werkt aan een wetsontwerp om Doel 1 en Doel 2, de oudste kerncentrales in ons land, 10 jaar langer open te houden. Maar de Raad van State heeft zo zijn bedenkingen bij het wetsontwerp dat dat mogelijk moet maken. De minister weigert eerst om de bedenkingen van de Raad van State te delen met het parlement. Wanneer ze dat toch doet, blijkt een snelle heropstart van Doel 1 volgens het rechtscollege niet mogelijk zonder dat er ook een nieuwe milieuvergunning wordt afgeleverd. De oppositie hekelt in de Kamer de ontransparante en leugenachtige communicatie van Marghem, maar premier Michel blijft z’n partijgenote verdedigen.

“Dit was 2015”, aflevering 4. Vrijdag 25 december vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Facebooktwittermail