Debat over de hervorming van het middelbaar onderwijs

In het Vlaams parlement hebben meerderheidspartijen CD&V en sp.a woensdagmiddag zwaar naar elkaar uitgehaald. Dat gebeurde tijdens een actualiteitsdebat over de hervormingen in het middelbaar onderwijs. Bevoegd minister Pascal Smet had daarover al een oriëntatienota klaar, maar die werd begin deze week door minister-president Kris Peeters in de pers vakkundig van tafel geveegd. Al wou hij dat in het halfrond niet met zoveel woorden gezegd hebben. Voor de CD&V-fractie is het debat ook een gelegenheid om het functioneren van Smet ter discussie te stellen. De parlementsleden van sp.a vragen zich dan weer luidop af of de regering nog wel het nodige vertrouwen heeft in haar minister van Onderwijs.

Facebooktwittermail

1 Reactie

  1. Kris Peeters en de vele tegenstanders hebben gelijk dat minister Smet niet de geschikte minister voor onderwijs is. Als je vandaag de krant leest zie je wat hij allemaal van plan is. Drie soorten onderwijzers-/eressen!! Wat een chaos en dat bvb in een stad als Antwerpen. Dat hij eens iedereen verplicht zijn kinderen vanaf 3 jaar naar de kleuterschool ts sturen. Ze zullen dan al Nederlands kennen voor ze in de lagere school komen. Voordeel: geen extra leraars voor Nederlands voor anderstaligen.
    En voor het M.O. ziet het er nog erger uit. VSO heeft destijds bewezen dat werken met allerlei soorten kinderen met allemaal hun eigen aanleg op een flop is geëindigd. Alle soorten leerlingen verliezen tijd, of omdat de stof te eenvoudig is of omdat ze veel te moeilijk is.Dat men dat niet inziet is frustrerend voor lln en leraars!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*