De WaSH-campagne van UNICEF

In 2009 stelde UNICEF België alles in het teken van drinkwater, sanering en hygiëne. Deze drie basisrechten voor alle kinderen zijn absoluut noodzakelijk om hun overlevingskansen te garanderen. De WaSH-campagne van 2009 concentreerde zich rond hygiëne- en saneringsproblemen en rond het gebrek aan sanitaire voorzieningen. In 2010 zet UNICEF de campagne verder, maar de nadruk ligt deze keer meer op de toegang tot zuiver water. Want in deze wereld doodt onzuiver water om de 20 seconden een kind …
Een gezonde schoolomgeving is essentieel voor het veilig stellen van kinderlevens. De toegang tot zuiver water en zeep en de daarbij behorende hygiënische instructies beschermen jongens en meisjes tegen ziekten. Op deze manier worden ze ook aangemoedigd om naar school te gaan.
Het schooltje van de vijfjarige Yupa is zeer kindvriendelijk. De wastafels en toiletten zijn op kindermaat en de kinderen krijgen er handige tips inzake washygiëne. Bovendien ligt de school nabij een zuivere watervoorziening en er wordt ook zeep uitgedeeld.
Initiatieven zoals deze vormen het kernpunt van de nieuwe wereldwijde campagne die in Dubai, tijdens de Conferentie voor Internationale Humanitaire Hulp gelanceerd werd. De zogenaamde, WaSH-campagne in scholen.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*