Compilatie Actua-Expert: Rectoren aan het woord over de universiteit en haar rol in de samenleving

Actua-TV maakt van het herfstverlof gebruik om een serie gesprekken uit te zenden met de rectoren van de Vlaamse universiteiten. Dit weekend bieden wij u een compilatie aan met de hoogtepunten uit die gesprekken. We gaan van start met Vlaams onderwijsminister Pascal Smet die onmiddellijk een eerste taboe aanpakt: de taal. Als eerste rector komt Paul De Knop van de VUB aan het woord. Zijn universiteit geniet alle nadelen van de hoofdstad Brussel, maar lang niet alle voordelen.
Luc De schepper, rector van de Universiteit Hasselt, heeft zijn universiteit duidelijk ingebed in het Limburgs industrieel weefsel. “We willen jaarlijks 2 spin offs opstarten” zo zegt hij.
Met Mark Waer, rector van de K.U.Leuven, zijn we aanbeland bij de jongs benoemde rector. Er wacht Waer geen gemakkelijke taak. “Wij komen uit een diepe identiteitscrisis.” zo stelt hij.
Onze serie wordt afgesloten met Paul Van Cauwenberghe, rector van de Universiteit Gent. Deze laatste werkte zich langzaam een weg omhoog om nu naast de K.U.Leuven te staan.
“Het laatste wat we mogen doen is op onze lauweren rusten.” zo becommentarieert Van Cauwenberghe.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*