Commissie investeringsprojecten stelt eindrapport voor

De Commissie ‘Versnelling Maatschappelijk Belangrijke Investeringsprojecten’ van het Vlaams Parlement heeft in de Schelp haar eindrapport “Sneller door beter” voorgesteld aan de Vlaamse Regering. Op 3 maart zal het eveneens voorgesteld worden aan het Vlaams Parlement.

Onder het voorzitterschap van Johan Sauwens onderzocht de tijdelijke parlementaire commissie de oorzaken van de vertraging in uitvoering van investeringsprojecten. Op basis daarvan heeft de commissie aanbevelingen geformuleerd, die moeten bijdragen aan een versnelling van de besluitvorming, de planning en de uitvoering van die projecten. In het kader daarvan organiseerde de commissie een tiental hoorzittingen, waarin binnen- en buitenlandse experten en ook de belangrijkste actoren werden gehoord. Het gaat onder meer om de Vlaamse Administratie, het middenveld, de bouwsector en studiebureaus en steden en gemeenten. Ook het Rekenhof en de Raad van State werden gehoord. Op basis daarvan werd het eindrapport opgesteld. In het eindrapport vindt u een overzicht van knelpunten, die leiden tot vertraging van de uitvoering van investeringsprojecten. Maar de commissie handelt ook; zo formuleert ze 76 aanbevelingen die op korte, middellange of lange termijn kunnen worden geïmplementeerd.
Cathy Berx, voorzitter van de expertencommissie investeringsprojecten, en Johan Sauwens, voorzitter van de commissie ‘Versnelling Maatschappelijk Belangrijke Investeringsprojecten’ overhandigen aan het einde van de persvoorstelling het eindrapport aan Vlaams Minister-president Kris Peeters.
ActuaTV sprokkelde enkele reacties.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*