Actua-Live: EU-commissaris Marianne Thyssen bezoekt Vlaams Parlement

Op woensdag 27 januari 2016 zal Europees Commissaris Marianne Thyssen het Vlaams Parlement toespreken over Europa en Vlaanderen. Zij is inmiddels de vierde internationale gast in het parlement.

Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, zal op woensdag 27 januari, vanaf 14u, een bezoek brengen aan het Vlaams Parlement en er de plenaire vergadering toespreken. Het onderwerp van haar toespraak is “Europa en Vlaanderen: een sterk partnerschap voor economische en sociale vooruitgang”.

Na haar toespraak krijgt iedere politieke fractie de gelegenheid hier verder op in te gaan of vragen te stellen. Ook de Minister-president, Geert Bourgeois, zal namens de Vlaamse Regering het woord nemen. Tot slot zal mevrouw Thyssen op deze tussenkomsten repliceren. Aansluitend op het bezoek wordt de plenaire vergadering voortgezet met het vragenuurtje.

Vierde internationale gast

Na Herman Van Rompuy, als voorzitter van de Europese Raad, Marc Rutte, minister-president van Nederland, en Markku Markkula, voorzitter van het Comité van de Regio’s, is Marianne Thyssen de vierde internationale gast die het Vlaams Parlement zal toespreken.

Met dit bezoek bouwt het Vlaams Parlement verder aan zijn internationale uitstraling die aansluit bij de bevoegdheid van het parlement om op internationaal niveau op te treden.

De toespraak van Marianne Thyssen live volgen?

Dat kan vanaf 14u15 live op Actua-TV of via onderstaande livestream van het Vlaams parlement.

Toespraak gemist?

Een uitgebreid verslag van de passage van de EU-commissaris in het Vlaams parlement is te zien op Actua-TV op vrijdag 29 januari vanaf 18u30.

Facebooktwittermail