“Beauty and the East” (Thomas More Mechelen) wint Actua-Talent 2013

De voorbije weken kon de Actua-TV kijker de eindwerken van pas afgestudeerde televisiejournalisten bekijken. De redactie van ActuaTV selecteerde zelf een top vijf. De vijf eindwerken van de finalisten worden nu ter beoordeling voorgelegd aan een professionele vakjury. Zij bepalen welke student de talentenjacht wint.

Dit zijn, in willekeurige volgorde, de vijf eindwerken die volgens onze redactie een finaleplaats verdienen:

Beauty and the East” – Annelies Roosen en Lisanne Corijn – Thomas More Mechelen
“Polen, land van 2 snelheden” – Lidewij Nuitten – Erasmushogeschool Brussel
“Rouwclown” – Sofie Haesemans, Anike Van de Boom en Jessica Willekens – Thomas More Mechelen
“Het begint nog maar pas” – Sofie Popovski – Erasmushogeschool Brussel
“Martin” – Jasper Vander Elst – Narafi

Na de beoordeling door de jury levert dat volgende top drie op:

* Op de 3de plaats: “Polen, land van 2 snelheden”, het eindwerk van Lidewij Nuitten uit de Erasmushogeschool in Brussel, met een score van 4 punten

* Op de 2de plaats: “Martin”, een reportage van Jasper Vander Elst uit het NARAFI, met een score van 5 punten

* Op de 1ste plaats: “Beauty & the East”, het eindwerk van Annelies Roosen en Lisanne Corijn uit Thomas More Mechelen, met een score van 8 punten.

Deze pas afgestudeerde reportagemaaksters zijn de verdiende winnaars van Actua-Talent 2013. Hun inzet wordt beloond een filmcamera, aangeboden door Format C.

De jury over “Beauty and the East”:

Siegfried Bracke (ex-VRT, Kamerlid voor N-VA): “De titel is goed gekozen, de inhoud en de beelden spreken tot de verbeelding, de aanpak van de maaksters is veelzijdig. Dit kan zo in Koppen of Terzake”

Luckas Vandertaelen (voormalig reportagemaker, Vlaams parlementslid voor Groen): “Libanon is een land waar hier veel te weinig aandacht aan wordt besteed, behalve wanneer het er oorlog is. Dit is een aspect van het land waar ik nooit eerder iets over gezien, gehoord of gelezen had. Een verdienstelijke reportage.”

Ivo Belet (ex-VRT, europarlementslid voor CD&V): “Dit eindwerk ademt de leegte uit van een maatschappij die snel vooruit gaat en zich opnieuw herpakt. Deze reportage springt er voor mij echt uit. Beide dames hebben goede research gedaan, en dat heeft geloond.”

Het volledige verslag van de jury, gevolgd door een herhaling van het winnende eindwerk, is nog te bekijken op Actua-TV tot maandag 19u.

Facebooktwittermail

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*