ActuaTV: Nieuw logo, nieuwe stijl en klokvast

Maandag 27 januari 2014 trekt Actua-TV een nieuw pak aan. De ‘look and feel’ van de omroep wordt volledig opgefrist. We gaan voor een nieuw, strakker logo. Meteen gaat ook de programmatie van Actua-TV iets strakker. Vanaf maandagavond loopt Actua-TV klokvast. Dat betekent dat elke nieuwslus 60 of 30 minuten duurt en vast start op het uur, klokvast en synchroon met de programmeerbare tv-gids.

Inhoudelijk maakt Actua-TV zich op voor 25 mei, de samenvallende verkiezingen van drie parlementen: regionaal, federaal en Europees. En de lat ligt hoog. Actua-TV zal zowel nieuwe kandidaten voorstellen als stilstaan bij hen die zich niet meer verkiesbaar stellen. Naast de kandidaten op de lijsten en de uittredende ministers en verkozenen, komt er aandacht voor de eisen en vragen vanuit het middenveld, de sociale partners en de beroepsfederaties.

Nog voor de verkiezingen van 25 mei viert Actua-TV zijn negende verjaardag. Actua-TV ging van start op 8 april 2005. Datzelfde jaar werden ook de eerste live-uitzendingen op de digitale kabel gebracht vanuit het Vlaams Parlement en de Kamer. Twee jaar later werd het video-on-demand kanaal Actua+ opgestart.

Actua-TV bereikt momenteel op maandbasis 400.000 kijkers waarbij de live-uitzendingen op woensdag vanuit het Vlaams Parlement en op donderdag vanuit de Kamer hoge pieken halen. Andere piekmomenten zijn het wekelijks kritisch magazine Actua-Sport, het enige Vlaamse boekenprogramma dat stilstaat bij non-fictiewerken Actua-Boeken en de Actua-Debatten vanuit onze Erasmus-studio.

Vorig jaar ging Actua-TV ook van start met live-uitzendingen op dinsdag vanuit de commissievergaderingen in het Vlaams Parlement.

Facebooktwittermail